четвртак, 16. мај 2024.

Уређено игралиште вртића „Пепељуга”

У оквиру Предшколске установе „Др Сима Милошевић” уређено је игралиште вртића „Пепељуга” у Цара Душана 123, које финансира Градска општина Земун, саопштавају из ове градске општине.

Игралиште је поплочано тартаном, а током боравка у вртићу малишани ће уживати у игри на новом мостићу са тобоганима, гуменим фигурама, посебно атрактивним интерактивним панелима и у увек популарној игри „школице”. Све постављене дечје справе у складу су са важећим стандардима.

Поред игралишта постављена је информативна табла која подсећа да је неопходан опрез приликом боравка на игралишту, да је веома важно да се простор за игру редовно одржава, као и упутство о начину коришћења постављених справа.

Двориште вртића „Пепељуга” ускоро ће бити озелењено, биће постављене нове саднице, клупе за одмор и канте за отпатке.

Вртић је изграђен пре 64 године, а данас у њему бораве малишани узраста од три до седам година у четири целодневне васпитне групе.

Тренутно се у земунским насељима, на различитим локацијама, ради на реконструкцији и уређењу дечјих игралишта и паркова, као и на асфалтирању коловоза, пешачких стаза и озелењавању међублоковских површина.