понедељак, 8. август 2022.

Нови контејнери на Савском венцу

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим на територији београдских општина, саопштили су из овог предузећа.

Замењено је 38 дотрајалих контејнера у општини Савски венац. Ови контејнери су замењени потпуно новим и функционалним контејнерима запремине 1,1 кубикa који ће допринети побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед престоничких улица.

Сви нови контејнери се отварају помоћу ножне папучице чиме се избегава контакт са поклопцем контејнера, што значи да контејнери након употребе остају затворени.

У главном граду, у овом тренутку, постоји нешто више од 30.000 судова за одлагање комуналног отпада у десет градских општина које су у надлежности Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”. 

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно. Циљ „Градске чистоће” јесте чистији, лепши и здравији град за све његове грађане и посетиоце. Ови судови су градски инвентар и припадају свим Београђанима. Будући да представљају једну од кључних карика у одржавању хигијене града, ЈКП „Градска чистоћа” апелује на све грађане да уложе додатни труд како би контејнери остали очувани и у функцији. То значи да се у ове контејнере не одлаже шут и други грађевински отпад, ни кабасти отпад, ни недовољно угашени пепео и жар, што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до њиховог трајног уништења, наводи се у саопштењу.