четвртак, 29. септембар 2022.

Представљен нови лого и слоган Београдског маратона

Београдски маратон, 36. по реду, биће одржан 23. априла 2023. године уз нови организациони концепт, лого и слоган, најавили су данас организатори манифестације на конференцији за новинаре у Старом двору.

Градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић подсетио је да Град Београд подржава Београдски маратон од његовог оснивања, 1988. године. Такође да је на јучерашњој седници Скупштине града усвојена одлука којом се Београдски маратон сврстава у градске манифестације од изузетног значаја.

– Београдски маратон се одржава на улицама српске престонице више од три и по деценије, са импозантним подацима који прате тај догађај. Такође је реч о најбројнијој манифестацији у овом делу Европе, а који иду у прилог значају маратонског покрета у Београду – истакао је Пенић.

Он је најавио да ће Секретаријат за спорт и омладину пружити у наредном периоду максималну подршку организацији Београдског маратона.

Директор фирме „Београдски маратон” д. о. о. Дарко Хабуш истакао је да је циљ да Београдски маратон у кратком периоду постане најквалитетнија манифестација тог типа у региону, а да се за пет година Београдски маратон позиционира у првих пет у Европи.

Он је истакао и значај сарадње са Владом Републике Србије, Градом Београдом и Српским атлетским савезом, те најавио да ће убудуће сви такмичари Београдског маратона имати осигурање од повреда и тежих исхода.

Према његовим речима, та организација ће наставити са популаризацијом здравих стилова живота реализовањем разних пропратних манифестација током целе године. Најавио је за викенд Женску трку на Ади Циганлији, Трећи београдски полумаратон у новембру и следеће године у априлу Дечји маратон, који традиционално најављује 36. Београдски маратон.

На крају је представио нови лого и слоган Београдског маратона „Увек више”, које је осмислио наш прослављени дизајнер Славимир Стојановић Футро.