петак, 24. март 2023.

Никодијевић положио венац на спомен-обележје на Стражевици

Председник Скупштине града Никола Никодијевић положио је данас венац на спомен-обележје „Гласник са Стражевице” поводом обележавања 24. годишњице почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Захвалио је свима који су данас дошли на Стражевицу и подсетио да Скупштина града традиционално, годинама уназад, обележава 24. март као Дан сећања на све жртве НАТО агресије.

– Наша је дужност да чувамо и гајимо културу сећања, пре свега на све оне хероје који су дали свој живот да бисмо ми живели у миру, али и на све невино страдале цивиле. Зато ми је посебно задовољство када видим велики број деце и младих људи који нису били рођени 1999. године и не могу да гаје ту врсту осећања и памћења као ми који смо то проживели. Међутим, младе генерације морамо да учимо да овакве датуме не треба заборављати, те да о томе уче у школама – рекао је Никодијевић.

Председник градског парламента је нагласио да морамо данас рећи да су ови људи 1999. године страдали као хероји, бранећи своју земљу.

– Данас је политика наше земље, политика Владе Србије и председника Александра Вучића, пре свега очување мира и стабилности у региону јер Балкан је трусно подручје, то историја показује, где мир никада није дуго трајао. Зато мислим да је врхунски патриотизам и успех наше политике да сачувамо мир – истакао је Никодијевић, додајући да те 1999. године никога нисмо нападали већ само бранили своју слободу.

Догађају су присуствовали представници државне управе, Војске Србије, Општине Раковица, Српске православне цркве, као и бројни грађани.

Напомена: Видео-прилог са догађаја може се преузети са Infobiro.tv