уторак, 27. фебруар 2024.

Прихватилиште за децу Београда обележило 66. рођендан

Прихватилиште за децу Београда обележило је данас 66. рођендан свечаном манифестацијом, а директорка ове установе Данијела Стајковић рекла је том приликом да ће овакав догађај сигурно бити лепа успомена за све малишане, али и снага за превазилажење будућих животних изазова. На почетку обраћања присутнима у Установи културе „Вук Стефановић Караџић” захвалила је најмлађима, јер захваљујући њима, према њеним речима, одрасли постају бољи људи.

– Током 66 година рада са нашом децом, научили смо да није увек једноставно доћи до оваквих радосних тренутака. Ваше присуство и подршка коју нам пружате олакшавају нам функционисање, као и организовање оваквих догађаја. Сигурна сам да ће у главама малишана ово бити једна лепа успомена коју ће сви они радо евоцирати, али се искрено надам и једна велика снага за превазилажење будућих животних изазова – рекла је Стајковићева.

Истакла је да свако дете које се нађе у стању социјалне потребе, када су му угрожени живот, здравље и безбедност, може да дође у Прихватилиште за децу Београда, које је сигурно место 24 часа. Стајковићева је додала и то да се данас обележава још један мали, али за њих изузетно значајан и важан јубилеј – пет година у новом простору.

– Тренутак преласка у нови простор нашег оснивача, Града Београда, био је од велике важности за решавање проблема деце коју збрињавамо – рекла је она.

Она је навела и то да је уложена огромна енергије како би се превазишли озбиљни професионални изазови, на чему је захвална запосленима у Прихватилишту за децу Београда који, према њеним речима, показују огромну емпатију и љубав према деци о којој брину.

Прихватилиште је установа социјалне заштите која збрињава најосетљивије категорије младих од седам до 18 година.

Догађају су присуствовали представници Секретаријата за социјалну заштиту, министарка пољопривреде, водопривреде и шумарства Јелена Танасковић, министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, као и познати глумци и пријатељи Прихватилишта.