Спортски центри и хале

АРЕНА БЕОГРАД
Нови Београд, Бул. Арсенија Чарнојевића 58, тел. 2202-222, starkarena.co.rs

Београдска арена је универзална дворана за све спортске и културне манифестације, али и остала догађања. Велика дворана има 48.000 квадратних метара распоређених у шест нивоа, капацитета 20.000 до 25.000 места за посетиоце, као и најсавременију опрему за све предвиђене садржаје. Сврставају је међу најлепше дворане у Европи. Данас је она заштитни знак Београда и један од нових симбола главног града Србије, као и атрактивна туристичка понуда наше престонице и државе. Изградњу овог импозантног здања финансирао је град Београд.

ГРАДСКИ ЦЕНТАР ЗА ФИЗИЧКУ КУЛТУРУ
Делиградска 27, тел. 2658-747, www.staridif.rs

Скупштина града Београда основала је Градски центар за физичку културу 1968. године као спортску установу „у циљу задовољавања потреба грађана и организација за спортским активностима и спортским образовањем”. Зграда центра је 2007. године Одлуком Владе РС проглашена за споменик културе. Градња овог здања, чији је иницијатор било Соколско друштво „Матица”, почела је 1929. године на плацу који је поклонио град Београд. Градња је завршена 1936. године. Некада је овде била и Школа за телесно васпитање и Државни институт за фискултуру. Данас се у Старом ДИФ-у  реализује више од 30 програма и данас је то, како сами кажу, храм спорта и здравља и пријатељ сваке породице.

СПОРТСКИ ЦЕНТАР "ТАШМАЈДАН"
Илије Гарашанина 26-28, тел. 6556-501, www.tasmajdan.rs

СРЦ „Ташмајдан” је модеран центар са импресивном инфраструктуром, део Београда без кога се не може. У историју спорта уписао се као спортски центар у којем је одржано Прво светско првенство у пливању, уметничком пливању и скоковима у воду, Прво светско првенство у ватерполу, као и Прво светско првенство у рукомету за жене. У свом саставу данас има Стадион, Отворени базен, Затворени базен, Дворану „Пионир” и Ледену дворану.

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ ЦЕНТАР "ПИОНИРСКИ ГРАД"
Кнеза Вишеслава 27, тел. 7542-094, www.pionirskigrad.org.rs

Налази се на најатрактивнијој падини у амбијенталној целини Кошутњака, на 40 хектара шуме и зеленила, који представљају еколошка плућа Београда. Изградња је започета 1947. године, а данашњи изглед датира из 1976. У оквиру комплекса, на површини од 7.500 квадратних метар, под једним кровом централног објекта, смештени су ресторан и сала, амфитеатар, кабинети, учионице, дискотека, трим кабинет, ликовни атељеи и други садржаји за спортско-рекреативне и културно-забавне програме. Центар има спортске терене за кошарку, мали фудбал, рукомет, тенис и алтетске стазе за трчање. Постоје и покривени терени за мали фудбал и терени за сквош (први и једини у Београду). Коришћење ових савремених и изузетно опремљених спортских терена за децу основно-школског узраста у преподневним сатима је бесплатно. Члан је Међународне организације омладинских хостела (ИYХФ).

СПОРТСКИ ЦЕНТАР "ВОЖДОВАЦ"
Црнотравска 4, тел. 2667-780, scvozdovac.rs

Центар поседује универзалну спортску халу за рукометна, одбојкашка и стоно-тениска такмичења, као и такмичења у куглању и борилачким спортовима. Хала има 2300 места за гледаоце. Центар има и салу за тренинге, 6 тениских терена, теретану, куглану и трим кабинет. Располаже свлачионицама, клубом и рестораном.

СПОРТСКИ ЦЕНТАР "БАЊИЦА"
Црнотравска 4, тел. 2667-999, факс 2661-837

Центар садржи затворени олимпијски базен (2000 места за седење и 1000 за стајање), 2 отворена олимпијска базена, 6 тениских терена. Од пратећих садржаја у Центру постоје медицински центар, сауна, хидромасажа, трим сала, теретана. Центар је предвиђен за одржавање спортских такмичења на води и то ватерполо, пливање, синхроно пливање, као и за такмичења у тенису.

ЈП СПОРТСКИ ЦЕНТАР "НОВИ БЕОГРАД"
Аутопут 2, Нови Београд, тел. 2672-939, www.scnovibeograd.rs

У саставу Центра су:
СРЦ "11. АПРИЛ", Аутопут 2, Нови Београд, тел. 2671-547, факс 3017-080, www.scnovibeograd.rs/11april
Намењен је за такмичења у пливању, ватерполу, куглању, стоном тенису, кошарци, одбојци и тенису. Има универзалну спортску дворану са 300 места за седење, 3 отворена и 2 затворена базена и 2 отворена тениска терена. Од пратећих садржаја има свлачионице, ресторан, клуб и прес центар.

ХАЛА СПОРТОВА „РАНКО ЖЕРАВИЦА”, Париске комуне 20, Нови Београд, тел. 2601-658, www.halasportova.rs
Поред универзалне дворане са 5.000 места за седење, има и фудбалски терен, 2 терена за кошарку и 2 терена за мали фудбал. Од пратећих садржаја поседује теретану, фитнес клуб и две сале за борилачке спортове, свлачионице, ресторан, клуб.

ПРИВРЕДНО ДРУШТВО СПОРТСКИ ЦЕНТАР "ПИНКИ - ЗЕМУН"
Градски парк 2, Земун, тел. 3163-966

Намењен је за све врсте малих спортова, кошарку, одбојку, рукомет, борилачке спортове, стони тенис, ритмичку гимнастику и др. Комплекс располаже са два отворена кошаркашка терена за рекреацију, стрељаном за ваздушно оружје, фитнес центром, балетским студијом и базеном.

Хала има 1980 места за појединачно седење и 600 места за групно седење и 6 телескоп трибина које се користе за турнире у борилачким спортовима.

ПРИВРЕДНО ДРУШТВО "25. МАЈ - МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ"
Тадеуша Кошћушка 63, тел. 2182-242, www.25maj.rs

Поседује 2 отворена базена (рекреативни и ватерполо), 2 затворена базена (олимпијски базен са трибинама за 600 гледалаца и мали базен за обуку непливача и терапеутске намене). Допунски садржаји за купаче су: мини голф, стони тенис, одбојка у песку, отворена куглана. Има и 2 затворене спортске сале за кошарку и мали фудбал, 8 тениских терена и 2 бетонска терена. Има све потребне пратеће просторије (свлачионице, ресторан, клуб, прес центар).

Физиосаунски блок опремљен је за физикалну терапију, сауну, ручну масажу, хидромасажу и соларијум. Центар организује и разгледање Београда са река бродом и боравак на планини у својим објектима на Дивчибарама.

ПРИВРЕДНО ДРУШТВО „МИРКО САНДИЋ”
Сјеничка 1, тел. 2452-342, scmirkosandic.rs

Објекат у Сјеничкој 1 има следеће садржаје: велику салу, офо салу, салу за борилачке спортове, две мушке и једну женску теретану, затворен базен са сауном и отвореним сунчалиштем, мали базен и две сале за плес. Поред објекта је посебан комплекс тениских терена покривен балоном у зимском периоду. Објекат у Јужном булевару 69 има у самој згради само свлачионице, а око објекта тениске терене, рукометне и кошаркашке терене, као и посебну зграду са свим потребним садржајима и балоном за мали фудбал.

ЈП СЦ „ОЛИМП-ЗВЕЗДАРА”
Вјекослава Ковача 11, тел. 2412-353, www.scolimp.rs

Центар има спортску дворану и трим салу, као и низ отворених спортских терена: атлетски полигон са 4 атлетске стазе, мини голф, терен за мали фудбал и рукомет, кошаркашки терен и одбојкашки терен. Комплекс отворених базена састоји се од 4 базена за пливаче, непливаче и децу и базена за скокове у воду. Комплекс тениских терена састоји се од 7 земљаних и 2 бетонска терена. Летња позорница са амфитеатралним гледалиштем прима 1000 гледалаца. Велики део СЦ "Звездара", познатог и под називом "Олимп", чине слободне зелене површине са уређеним стазама, травњацима, засадима и разноврсним растињем.

УСТАНОВА ВОЖДОВАЧКИ ЦЕНТАР "ШУМИЦЕ"
Устаничка 125, тел. 2440-059, uvcsumice.rs

Делатност Центра су спорт, образовање и култура. Површина објекта од 5817 м2 обухвата пословни, функционални, пратећи и технички простор. Велика спортска дворана на трибинама има 1000 места за седење и 250 места за стајање. Центар има и салу са позорницом са 350 места, прес салу, салу за стони тенис... Намењен је за рукомет, кошарку, одбојку, стони тенис, мали фудбал и борилачке спортове. У универзалним салама организују се школе и курсеви за стони тенис, карате, аеробик, аикидо, мачевање и уметнички плес.

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ ЦЕНТАР "КОШУТЊАК"
Кнеза Вишеслава 72, тел. 3545-585

Простире се на око 40 хектара и има 5 отворених и један затворени базен, као и 13 терена за мале спортове, халу, 4 сале, теретану, 2 фудбалска терена, игралиште за мини голф и 3 тениска терена. Располаже и трим стазом и уређеним смучарским површинама.

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ ЦЕНТАР "КОЛУБАРА", ЛАЗАРЕВАЦ
Хиландарска 1, Лазаревац, тел. 8120-979

Центар се састоји од велике хале за мале спортове са 1700 места за седење, трим кабинета, лекарске собе и осталих пратећих садржаја. У истом објекту налази се пливачки базен, гимнастичка сала, сала за борилачке вештине и плес и за стони тенис. Има и 3 отворена асфалтна терена за мале спортове, 2 отворена тениска терена, атлетски стадион и отворени олимпијски базен и малог дечијег базена, са трибинама, пратећим садржајима и рестораном.

СЦ "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ - ГЕЏА", МЛАДЕНОВАЦ
Младеновац, Вука Караџића 35, тел. 8236-101

Затворени објекат намењен је за све врсте малих спортова, куглање и стрељаштво ваздушним оружјем. Од пратећих садржаја располаже свлачионицама, клубом и рестораном. Број места за појединачно седење је 1616, групно седење 1200 + 410 и за стајање на паркету 1500 места.

ЈП СПОРТСКО-КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "ОБРЕНОВАЦ"
Краља Александра I 63, Обреновац, тел. 8721-550
www.obrenovac-info.co.rs

Спортска хала има 3500 места и намењена је за рукомет, одбојку, кошарку, карате, тенис, бокс и џудо. Има и 2 олимпијска базена (отворени и затворени) и дечији, са 500 места за гледаоце.