недеља, 30. септембар 2007.

Сахрањен градоначелник Београда Ненад Богдановић

У Алеји заслужних грађана на Новом гробљу данас у 13 часова сахрањен је Ненад Богдановић, градоначелник Београда. Погребу је поред породице и родбине, присуствовало неколико хиљада пријатеља и грађана, а од градоначелника Београда опростио се председник Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић. Ковчег са посмртним остацима градоначелника Богдановића претходно је од 10 до 12 часова био изложен у цркви Светог Марка, где је одржано и посмртно опело. У процесији која је пратила Богдановићев ковчег од Цркве светог Марка до Новог гробља учествовало је више хиљада грађана, а од градоначелника су се опростили и бројни грађани који су били окупљени дуж улица којима је пролазила процесија.

До Новог гробља ковчег са телом Ненада Богдановића пратили су и фунционери Демократске странке Драган Шутановац, Драган Ђилас, Бојан Пајтић, Божидар Ђелић, Оливер Дулић, Марко Ђуришић, Ружица Ђинђић, Радмила Хрустановић, Бојан Станојевић. Сахрани су присутвовали и амбасадор САД у Београду Камерон Мантер, министри Мирко Цветковић, Млађан Динкић, Расим Љајић, Слободан Милосављевић, Милан Марковић.

Комеморација поводом смрти градоначелника Београда одржана је у згради Старог двора у 9 сати. Данас у Београду проглашен је Дан жалости у знак почасти и сећања на градоначелника Београда Ненада Богдановића.