уторак, 6. новембар 2007.

Зоран Алимпић обишао обновљени парк на Мажуранићевом тргу

Председник Скупштине града и вршилац дужности градоначелника Београда Зоран Алимпић и директор „Зеленила – Београд” Радован Драшкић обишли су данас реконструисани парк на Мажуранићевом тргу у Земуну. Средствима из градског буџета, у висини од 17 милиона динара, ова зелена површина је потпуно обновљена, посађена су нова стабла и постављене нове клупе, а изграђена су и два нова дечја игралишта.

–  Овај парк је сада једно веома лепо место за шетњу и одмор.  Посебно смо задовољни јер смо направили два дечја игралишта са новом, гуменом подлогом која ће, надамо се, спречити да се малишани повређују. Уколико се покаже поузданом, такву подлогу ћемо поставити и на осталим игралиштима у граду.  Апелујем на све грађане Земуна да чувају парк и мобилијар у њему, као и да не паркирају возила на зеленој површини. Град Београд посвећује велику пажњу уређењу зелених површина па ће „Зеленило” у наредних неколико месеци имати пуне руке посла – рекао је Зоран Алимпић.

Парк на Мажуранићевом тргу био je до недавно потпуно руиниран, нагласио је Радован Драшкић, и рекао да су радници „Зеленила” уложили пуно труда да га ревитализују и предају грађанима Земуна на коришћење.

– Ово је само један од паркова који захваљујући новцу из градског буџета добијају нови изглед. За петнаестак дана завршићемо уређење зелене површине и дечјих игралишта и у месној заједници Батајница, а до краја године биће реконструисан и велики парк Јеловац, такође у Земуну.  Интензивно радимо и у другим београдским општинама, па је на Врачару у току обнова Чубурског парка, на Палилули уређујемо зелену површину у Вишњичкој бањи,  док на Звездари градимо парк у Миријеву – рекао је Драшкић.