среда, 28. мај 2008.

Миленко Попић победник „Шумадијских метафора”

На двадесет првом конкурсу песничког фестивала „Шумадијске метафоре” у Младеновцу прва награда за поезију припала је Миленку Попићу из Сомбора за песму „Лаза Костић на прозору Српске читаонице у Сомбору”. Другу награду жири који су чинили Радомир Андрић, Братислав Милановић и Душан Стојковић доделио је Мирославу Тодоровићу из Трешњевице за песму „Поглед са Бијелог камена ... ”, а трећу Мирославу Јозићу из Смедеревске Паланке за песму „Секстет о тами”.

Прва награда за причу, према оцени стручног жирија који су сачињавали Радослав Војводић, Зоран Милисављевић и Јасмина Чабрило, припала је Анђелку Заблаћанском из Глушаца за причу „Везирове сузе”, друга Мирјани Н. Радованов-Матарић за причу „Femme fatale” из Лос Анђелеса, а трећа Алмиру Алићу из Тузле за причу „John Doe”.

На овогодишњи конкурс своје радове послало је око 300 песника и око стотину приповедача. Према речима Душана Стојковића, члана жирија, квалитет песама није никада био бољи, као и да је међу песницима који су били у конкуренцији велики број значајних песничких имена. Првонаграђеном песнику биће штампана књига. Промоција свих издања „Шумадијских метафора” одржаће се најпре у оквиру Међународног октобарског сусрета писаца у Београду, а потом у новембру на завршној свечаности у Младеновцу.