петак, 5. март 2010.

Очишћене све улице првог и другог приоритета

Екипе Зимске службе „Београд-пута” очистиле су од снега све улице првог и другог приоритета, након ноћашњих и јутрошњих снежних падавина. Према речима главног дежурног инжењера Часлава Јовановића, дежурства ће бити настављена и током ноћи, али и за викенд.

– Очистили смо све улице првог и другог приоритета и посули индустријску со. Бићемо веома опрезни јер се за ноћас прогнозирају ниске температуре па желимо да предупредимо поледицу. Возачима саветујемо да ноћас возе веома пажљиво – казао је Јовановић.

На градским улицама, регионалним и локалним путевима  ноћас ће дежурати 68 камиона путара и 22 мултикар водзила.

Из овог предузећа грађанима је још једном упућена молба да поведу рачуна о томе где паркирају своја возила. Иако предузеће располаже бројним специјалним возилима, такозваним мултикарима, прилагођеним за уклањање снега и посипање соли у малим и теже приступачним улицама, и даље се дешава да је посао онемогућен због непрописно паркираних аутомобила.

Зимска служба „Београд-пута” током зиме води рачуна о више од 1.900 километара улица и путева на територији читавог Београда, тачније 620 улица првог приоритета и 650 улица другог приоритета.

На чишћењу снега данас су радиле и екипе  ЈКП „Градска чистоћа”. Према речима Азиза Азизија, директора оперативе овог комуналног предузећа, снег је уклоњен пешачких прелаза, тротоара, степеништа пасарела и других површина на територији десет општина.

Руководилац Зимске службе ЈКП „Паркинг сервис” Небојша Јоргановић рекао је да је  на чишћењу паркинг места ангажовано 110 радника и 40 возила.

На улицама Београда снег је уклањало и 335 радника „Зеленила”, који су ангажовани на чишћењу паркова, стаза и других простора који су у надлежности овог комуналног предузећа.