петак, 5. март 2010.

За годину дана из саобраћаја искључено 1.084 нелегалних таксиста

Градски саобраћајни инспектори су од почетка 2009. године до 20. фебруара 2010. из саобраћаја искључили 1.084 нелегалнa такси превозника, против којих су поднети захтеви судији за прекршаје и при чему је привремено одузето 43 возила. Контроле су спровођене свакодневно уз асистенцију саобраћајне полиције у две смене, a организоване су и „ноћне” акције уз асистенцију интервентне јединице, према распореду Секретаријата за инспекцијске послове.

– Због појачане контроле овог вида превоза, од 20. фебруара свакодневно се спроводе акције како уз асистенцију саобраћајне тако и интервентне јединице ПУ за град Београд. За првих десет дана ове акције, уз сарадњу интервентне јединице, током четири часа дневно из саобраћаја је искључено 45 нелегалних такси превозника и против њих су поднети захтеви судији за прекршаје, при чему су привремено одузета и четири возила. Уз асистенцију саобраћајне полиције, радом у две смене из саобраћаја је искључено још 46 нелегалних такси превозника и против њих су поднети захтеви судији за прекршаје. Секретаријат за инспекцијске послове веома је задовољан сарадњом са припадницима Министарства унутрашњих послова, који су препознали интерес града у решавању овог питања и уз чију сарадњу су постигнути веома добри ефекти – рекла је Горјана Обреновић, градска секретарка за инспекцијске послове.

Поред саобраћајних контрола, припадници интервентне јединице контролисали су радио-станице и одузимали оне које су коришћене без дозволе надлежне институције. Приликом једне од контрола, у једном од возила пронађена је и одређена количина наркотика.