уторак, 16. март 2010.

Седми београдски фестивал игре

Седми београдски фестивал игре одржаће се од 9. до 23. априла у дворанама „Сава центра”, Опере „Мадленијанум”, у Београдском драмском позоришту и Југословенском драмском позоришту. Аутори ће, у складу с традицијом ове манифестације, приказати београдској публици осам балетских и плесних продукција с једанаест наслова. Представе ће извести најпознатије трупе из Италије, Кине, Белгије, Израела, Француске, Велике Британије, Холандије и Швајцарске. У оквиру пратећег програма биће отворена изложба плесне фотографије Небојше Бабића, одржаће се дискусија са уметницима, а емитоваће се и филмски програм.

Секретаријат за културу подржава овај фестивал, који је постао добра традиција која подразумева долазак истакнутих балетских и плесних група, познатих кореографа и актуелних продукција из целог света, с циљем да се представе значајна стремљења савремене игре и оснажи комуникација с домаћом и иностраном културном јавношћу.

Од оснивања фестивала Секретаријат за културу  издваја знатна средства за његово одржавање. У овој години планирани износ средстава је 5.000.000 динара.