уторак, 13. април 2010.

Град помаже спортско-рекреативне манифестације

Град Београд помоћи ће традиционална рекреативна такмичења и манифестације које ће се одржати током априла и маја ове године.

Из градског буџета издвојена су средства за организацију „Великог пролећног бала”, „Београдске бициклијаде” и „Дана спортског изазова”, као и  „22. поноћнe тркe матураната 2010” и „Куле Београда”.

– Секретаријат за спорт и омладину наставља добру праксу помагања рекреативних манифестација и такозваних малих спортова. Циљ нам је да популаришемо рекреативни спорт, као и да за мање познате спортове заинтересујемо што више младих Београђана. Од посебне су нам важности базични спортови попут атлетике, гимнастике, па и бициклизма – рекао је Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину.

Секретаријат је помогао и реализацију такмичења попут Ускршњег турнира у ватерполу за даме, Меморијала „Чика Душко Јовановић”, Бициклистичке трке „Дани Београда”, Међународне бициклистичке трке Бањалука–Београд, Дана гимнастике „Ритам и Палилула” и Меморијала „Миодраг Шишић Шиле” у хокеју на леду.