понедељак, 19. април 2010.

„Градске пијаце” на фестивалу „Supernatural”

Здраве и безбедне намирнице биће главна тема „Пијаце органске хране” на музичком фестивалу „Supernatural”, у оквиру којег ће се на посебном месту представити и ЈКП „Градске пијаце” као пријатељ фестивала. На штанду „Градских пијаца” делиће се зелене јабуке као симбол здраве хране и проспекти са едукативним садржајем. „Supernatural” фестивал одржаће се крај Хајдучке чесме у недељу, 25. aприла, са почетком у 10 сати.

– Сарадња ЈKП „Градске пијаце” и фестивала „Supernatural” наметнула се ове године пошто је једна од тема фестивала здрава, органска храна, а „Пијаце” традиционално промовишу свеже и здраве намирнице – рекла је Марија Бошњаковић, шефица oдељења маркетинга и односа са јавношћу ЈКП „Градске пијаце”.

Како би суграђани знали шта купују, ЈКП „Градске пијаце” је ове зиме на Палилулској пијаци поставило идентификационе табле на свакој тезги, које ће ускоро бити и на другим пијацама. На таблама је истакнуто ко је произвођач и где је и на који начин произведено оно што купци носе у своју кухињу.

„Градске пијаце” подстичу домаћу производњу, пре свега малих произвођача, који не функционишу у оквиру великих система. Здрав начин живота данас је изузетно важан, исхрана на првом месту, а на градским пијацама могу се пронаћи свеже и квалитетне домаће намирнице са малих газдинстава, што је у Европи изузетно цењено, а ЈКП „Градске пијаце” то желе да промовишу.