уторак, 12. октобар 2010.

Град и ове године помаже издавачке пројекте

Град Београд наставља да суфинансира капитална издања у области уметности, друштвених и хуманистичких наука. Стручној комисији задуженој за избор дела  ће, као стручним радним телом градоначелника, председавати један од највећих стручњака у области византологије професор др Радивоје Радић, са Византолошког института САНУ.

Задатак комисије је да утврди критеријуме за избор капиталних издавачких пројекта у наведеним областима, као и да направи избор пројеката који ће се финансирати из буџета града.

Секретарка за културу града Београда Ивана Авжнер истакла је тим поводом да је конкурс за суфинансирање капиталних издања у области хуманистичких наука веома битан за културу престонице.

Она је, у изјави за Беоинфо, навела да тај конкурс годинама омогућава да се у београдском издаваштву појављују издања која би без те помоћи надлежног секретаријата тешко могла бити објављена.

– Зато нам је веома важно да комисија која врши одабир суфинансираних издања буде ауторитативна и компетентна, као и да равномерно покрије оне области из којих добијамо предлоге за суфинансирање – истакла је Авжнерова и закључила да Секретаријат за културу одабраним стручњацима  даје пуну подршку у одлучивању.