четвртак, 2. децембар 2010.

Привредници Обреновца на Сајму предузетништва „Бизнис база”

У хали IV Београдског сајма данас је отворен Девети међународни сајам предузетништва „Бизнис база”, на којем су се представили и привредници Обреновца. Презентацији су присуствовали члан Градског већа Жељко Ожеговић и заменица секретара за привреду Станија Вишекруна.

Председник општине Жељко Јоветић представио је Индустријску зону у Уровцима, као и план формирања Индустријске зоне Ушће–Скела. Током презентације наглашена је стратешка опредељеност општине Обреновац ка еколошки чистим технологијама и представљени су  пројекти из те области који су до сада реализовани, као што су соларни колектори, соларни пуњач, уређаји за уштеду електричне енергије у јавној расвети.

Своје презентације имало је и привредно друштво за пружање услуга „ПРО ТЕНТ”, Предузеће за саобраћај и туризам „Банбус” и Предузеће за машинску обраду,  производњу и извоз делова алатних машина „Ива 28”.

Током три дана трајања манифестације биће организовани и бројни пратећи програми, семинари, промоције и презентације. Сајам је оцењен као веома значајан, јер у Србији има 335.000 малих и средњих предузећа, у којима је запослено око 850.000 људи.