субота, 16. април 2011.

Шапић: Београд ће сутра представљати центар спорта у овом делу Европе

Београд ће сутра представљати центар спорта у овом делу Европе, а спектакуларне слике 24. Београдског маратона обићиће свет, рекао је данас на конференцији за новинаре у Старом двору помоћник градоначелника Александар Шапић.

Он је, као председник Организационог одбора Београдског маратона, пожелео спортску срећу свим учесницима, лепо време и да остваре врхунске резулате, уз подсећање да ће он и ове, као и прошле године, трчати дисциплину полумаратон. Према његовим речима, све градске службе одрадиће професионално свој део посла, како би све протекло на врхунском нивоу.

Такође је позвао Београђане да се сутра, у 10 сати, у што већем броју придруже Трци задовољства и својим присуством увеличају скуп, који по анкети, подсетио је Шапић, представља један од најзначајнијих догађаја у промоцији наше престонице, заједно са Београдским сајмом књига и тениским турниром „Serbia open”.

Наша најуспешнија атлетичарка Оливера Јевтић истакла да увек са задовољством трчи Београдски маратон као и да ће се потрудити да побољша резултат који је оставрила 2008. године. Директор Београдског маратона Дејан Николић подсетио је да је ове године повећан број учесника за полумаратон и маратон, као и да се очекује рекордан број рекраативаца из иностранства и особа са инвалидитетом.