среда, 4. мај 2011.

Финале Европског првенства за одбојкашице играће се у октобру у Београду

Европско првенство за одбојкашице одржаће се од 23. септембра до 2. октобра у Србији и Италији, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору. Првенство заједнички организују одбојкашке федерације ове две земље, а такмичења ће се одржавати у Монци, Бусто Арсицију, Зрењанину и Београду, где ће се одиграти и финале овог такмичења. Слоган такмичења је „Одбојка спаја”.

– Одлука одбојкашких савеза Италије и Србије да заједнички организују ово првенство је потврда одличних односа ове две државе. Схватајући да је ово сјајна промоција и нашег спорта и Београда, као и добра прилика за развој наших спортских капацитета, град ће одржавање првенства помоћи и финансијски, а учиниће и додатне напоре у сређивању хале „Пионир” као места где ће се одржати финале. Захваљујем нашим пријатељима из Италије и амбасадору Арманду Варикију на великој подршци коју нам пружају у кандидатури Београда за Европску престоницу културе 2020. године – рекао је председник Скупштине града Александар Антић.

Министарка за омладину и спорт Снежана Самарџић Марковић истакла је да ово првенство показује да је одбојка изузетно популарна и веома успешна у Србији, као и да спорт нема значај само за туризам и привреду две земље, већ их на овај начин и спаја.

Амбасадор Италије у Београду Армандо Варикио рекао је да сарадња одбојкашких федерација Италије и Србије показује да је могуће заједнички организовати овако велико такмичење на високом европском нивоу.

Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић најавио је да српске репрезентативке почињу припреме, пожелео им да 2. октобра играју у финалу у хали „Пионир” и позвао гледаоце да прате првенство.

У почетној фази такмичења у Београду ће играти Србија, Украјина, Француска и Немачка, у Монци Италија, Турска, Азербејџан и Хрватска, у Зрењанину Израел, Румунија, Чешка и Пољска, а у Бусто Арсицију Шпанија, Бугарска, Холандија и Русија.

Промотер такмичења биће наш познати фудбалер и капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић.

Напомена: снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv.