субота, 21. мај 2011.

Деца са Косова и Метохије уживала у летачком програму на аеродрому у Батајници

Градски секретар за социјалну заштиту Владан Ђукић организовао је данас за децу са Косова и Метохије и малишане без родителљског старања посету аеродрому у Батајници, где су припадници 204. ваздухопловне бригаде организовали акцију „Отворени дан”, усмерену ка упознавању грађана са тим видом Војске Србије.

Деци се на почетку манифестације придружила популарна естрадна уметница Наташа Беквалац, која је на задовољство малишана и у друштву градског секретара обишла изложене моделе авиона, уз неизбежно сликање за успомену.

Ђукић је подсетио да су гости данашње манифестације основци са Косова и Меохије, који у склопу акције „Мала матура, велико срце” бораве код својих вршњака у Београду, као и штићеници градске установе „Прихватилиште”, намењеној деци без родителљског старања.

– Наша намера је да овој деци обезбедимо услове за безбрижно одрастање и њихов правилан развој, како би постали корисни чланови друштва. Такође, потребно што више оваквих акција, како би деца била мотивисана да се образују за будуће позиве – закључио је Ђукић.

Наташа Беквалац истакла je да се увек, када јој време то дозвољава, одазива на овакбе и сличне акције, јер, како је рекла, деци је неопходна већа подршка у њиховом развоју.

– Овакве и сличне акције су јако добре за одрастање и развој деце, jer oмогућaвају да се неко од њих сутра определи за пилотски позив – истакла је Беклвалац , која је, пре неколико дана, такође у организацији ресорног секретаријта, одржала час стоног тениса са децом из земунског колективног центра „7. јули”.

Неколико хиљада посетилаца, међу којима су доминирала деца из београдских основних и средњих школа, били су у прилици да у получасовном летачком програму виде авионе „Миг 29” и „Миг 21”, „Галеб Г – 4”, „Орао”, као и хелихоптере „Газела” и „Ми 8”.