среда, 10. август 2011.

Настављена акција чишћења београдског приобаља, у којој је до сада однето 1.500 кубика отпада

Удруженом акцијом Секретаријата за инспекцијске послове и Одељења за праћење, координацију и управљање пројектима „Чвориште” данас је уз помоћ неколико градских јавних предузећа очишћен Чукарички рукавац на Ади Циганлији.

У последња четири месеца организовано је шест акција чишћења обала београдских река, у којима је однето око 1.500 кубних метара разноразног отпада, истакао је заменик секретара за инспекцијске послове Небојша Томић.

Он је за Беоинфо подсетио да је акција чишћења кренула са Дунавског кеја, да би се постепено проширила на обе стране Савске обале, са циљем да српска престоница добије изглед какав и заслужује.

–Надам се да ће убудуће и грађани својим савеснијим понашањем помоћи да чистоћа београдског приобаља остане на завидном нивоу. Такође, надлежна београдска јавна предузећа показала су и овај пут озбиљност и солидарност у обављању овог захтевног посла – истакао је Томић.

Директор Јавног предузећа „Ада Циганлија” Зоран Гајић подсетио је да Чукарички рукавац представља велики потенцијал за град Београд и додао да је неопходно да се више поведе рачуна о његовој хигијени. 

–Циљ ове здружене акције београдских јавних предузећа није да се једнократно очисти овај део обале, већ и да сами корисници приобаља одржавају комуналну хигијену на завидном нивоу, како би овај део града био достојан позиције где се налази  – указао је Гајић.

„Градска чистоћа” у данашњој акцији учествује са десет комуналних радника, два  утоварна камиона и потребном механизацијом, како би очистиo кабасти отпад на потезу између веслачких клубова „Црвена звезда” и „Партизан”, истакао је помоћник директора оперативе тог предузећа Драган Цветковић.

„Зеленило – Београд” је, као и у претходном периоду, узело учећше у данашњој акцији како би Чукарички рукавац довело у ред, навео је технички директор тог предузећа  Владимир Богићевић.

Он је додао да је 20 радника тог предузећа са неопходном механизацијом очистило отпад и уредило све зелене површине на том потезу. Богићевић је, такође, позвао грађане да овој и сличним акцијама дају свој допринос, тако ште ће више водити бригу о животној средини.

Јавно водопривредно предузеће „Београдводе” у склопу својих редовних активности одржава приобаље београдских река, док је данашња здружена акција омогућила да читав појас око новог моста на Ади Циганлији буде додатно уређен, истакла је Дијана Савић, представница за медије тог предузећа.