уторак, 6. мај 2014.

Традиционална акција „За зеленији Београд”

ЈКП „Зеленило – Београд” и ове године организује традиционалну акцију „За зеленији Београд”. Циљ акције је позитиван однос Београђана према зеленилу и цвећу, којом се они мотивишу да у позитивној конкуренцији изаберу најлепше зелене просторе у њиховом окружењу, у пет категорија. Бираће се најлепша зелена површина око стамбене зграде, најлепши балкон, зелена површина испред пословног објекта, школско двориште и најлеше зеленило око предшколске установе. На почетку акције такмичење се спроводи на нивоу општина, које бирају по троје најбољих у свих пет категорија. 

Освајачи првих места, са свих десет градских општина, учествују у такмичењу које ће се одржати на нивоу града. Завршна свечаност, на којој ће бити проглашени „најбољи од најбољих”, а која се традицонално одржава у просторијама ЈКП „Зеленило – Београд” на Малом Калемегдану, биће одржана крајем јуна.

ЈКП „Зеленило – Београд” већ дванаест година заредом, заједно са учесницима којих је сваке године све више, овом акцијом даје пример како се треба односити према средини у којој живимо подизањем еколошке свети грађана о значају, заштити и унапређењу зелених површина. Ова акција се спроводи уз подршку Секретаријата за комуналне и стамбене послове, Секретаријата за заштиту животне средине, Службе за комуникацију и координацију односа са грађанима (БЕОКОМ), као и десет градских општина.