среда, 2. јул 2014.

Проглашени победници конкурса „За зеленији Београд” са Новог Београда

Општина Нови Београд, као и претходних година, учествовала је у градској акцији „За зеленији Београд”, у којој се награђују најлепше уређене зелене површине, балкони и прилази зградама. Свечано проглашење победника и додела награда одржани су данас у згради општине. Награде је уручио Александар Шапић, председник општине.

Председник Комисије за избор најлепшег зеленила Андреј Манојловић, члан Већа,  рекао је да је ове године на конкурс стигло 13 пријава, од тога једанаест пријава за категорију најлепше уређен прилаз згради и две пријаве за најлепши балкон. Комисија је обишла све пријављене и донела одлуку да прво место за најлепше уређен прилаз згради добије Владимир Јововић за зеленило испред куће у Улици Благоја Марјановића Моше 33-37,  друго место Хиди Алексић, Скупштина станара Булевар Арсенија Чарнојевића 37, а треће Тихомиру Дамјановићу, Скупштина станара Булевар Михајла Пупина 143. Сви награђени добили су ваучере за набавку зеленила или другог баштенског материјала у износу од 25 хиљада динара за прво место, односно 15 и 10 хиљада динара за друго и треће место.

Комисија је одлучила да се доделе и две специјалне захвалнице у виду  ваучера за коришћења спа центра на базену „11. април” и то у категорији најлепше уређен прилаз  згради у Јурија  Гагарина 173 Зорки Јарић и Гордани Илић, и у категорији за најлепши  балкон Александри Лекић, Јурија Гагарина 173. Сви учесници добили су захвалнице, а они који нису награђени и ваучере „Меркура” који омогућавају попуст од 10 одсто при куповини. Првонаграђени ће учествовати и на градском такмичењу.