среда, 20. август 2014.

„Зеленило” од октобра покреће акцију „Уредимо заједно”

Јавно комунално предузеће  „Зеленило – Београд” и Секретаријат за комуналне и стамбене послове организују акцију „Уредимо заједно”, која ће трајати од 1. октобра до 30. новембра.

Циљ ове акције је да се грађани Београда укључе у уређење и одржавање површина око својих стамбених зграда и тиме своје животно окружење учине још квалитетнијим и лепшим за живот, саопштено је из ЈКП „Зеленило – Београд”.

Скупштине станара имају прилику да до 15. септембра дају своје предлоге за озелењавање и уређење свог стамбеног насеља попуњавањем пријаве која се налази на сајту „Зеленила” www.zelenilo.rs. Попуњену пријаву је потребно послати на мејл адресу info@zelenilo.rs или на адресу ЈКП „Зеленило – Београд”, Центар за информисање, Мали Калемегдан бр. 8 за акцију „Уредимо заједно”.

По  завршетку конкурса, стручна лица из овог јавног комуналног предузећа обићи ће све пријављене локације и проценити могућност реализације захтева. При томе, предност ће имати простори око зграда у којима живи већи број деце.

Конкретном почетку извођења радова на одабраним локацијама претходиће едукација станара у еколошким радионицама о значају зеленила, као и о његовој заштити. Скупштине станара ће такође од „Зеленила” добити сву неопходну стручну помоћ, биљни и дендро материјал. Крај акције подразумеваће потписивање протокола о сарадњи, чиме ће станари бити у обавези да чувају и одржавају озелењене површине.

Остали учесници на овом конкурсу, чије локације не буду одабране за реализацију, биће обухваћени планом за наредну годину, саопштено је из овог јавног комуналног предузећа.