четвртак, 11. септембар 2014.

Филмски конкурс за „Грин фест 2014” отворен до 26. септембра

Сви аутори кратких и аматерских филмова на тему животне средине до 26. септембра могу пријавити своје радове за приказивање на петом Међународном фестивалу зелене културе „Грин фест”. Фестивал се ове године одржава под слоганом „Паметни градови” од 29. до 31. октобра, саопштено је из Центра за унапређење животне средине који организује фестивал у сарадњи са Домом омладине Београда, и уз помоћ Града Београда – Секретаријата за заштиту животне средине, Секретаријата за културу и компаније „Леново”.

На конкурс за аматерски филм се могу пријавити радови само ако су у потпуности снимљени аматерском техником: снимци направљени мобилним телефоном, фото-апаратом и  аматерском видео-камером. У оквиру ове категорије биће додељене награде у три старосне категорије: до 18, од 18 до 27, и преко 27 година, као и специјална награда Града Београда – Секретаријата за заштиту животне средине. Програм кратког филма је намењен свим професионалцима из области кинематографије који се баве темама природе, животне средине и екологије. Награде ће бити додељене за два најбоља кратка филма. Награде за победнике, у оквиру обе категорије, обезбедила је компанија „Леново”.

Списак филмова који су ушли у селекцију за неку од вредних награда фестивала биће објављен 15. октобра на званичној интернет-страници фестивала (www.greenfest.rs), где се налази и комплетна конкурсна документација.