понедељак, 15. септембар 2014.

ЈКП „Зеленило – Београд” уређује мање зелене површине на територији града

ЈКП „Зеленило – Београд” ради на уређењу мањих зелених површина широм града. Радовима је обухваћена обнова стаза, степеништа, платоа, уградња рукохвата, саопштено је из овог јавног комуналног предузећа.

Тренутно се санирa стаза у парку Миљаковачки извори у општини Раковица, а у парку Јеловац у Земуну поставља се заштитна ограда. У Улици Владе Илића на општини Звездара у току су радови на потпорном зиду, а постављају се и гумене плоче на дечијем игралишту.

Завршени су радови у Заплањској улици на општини Вождовац, где је санирано степениште и уграђен рукохват. Истовремено је обновљен и травњак на површини од 50 квадратних метара. Слични радови су завршени и у Булевару ослобођења код броја 78 у стамбеном насељу Бањица. На овој локацији и око постојећег платоа изграђен је потпорни зид у дужини од 18 метара, чиме је отклоњен проблем спирања земље на плато. Санирано степениште и стазе добили су и станари улица Сердар Јанка Вукотића и Вукасовићеве у Раковици.

Две пешачке стазе су саниране у Париских комуна код броја 31 на Новом Београду, а у Првомајској у Земуну изграђене су две нове стазе од бетонских плоча које воде од дечијег игралишта до саобраћајнице, док су травњаци око њих обновљени. Нова стаза од бетонских плоча са баштенским ивичњацима изграђена је и у Улици др Ивана Рибара код броја 132. Обновљен је и травњак на површини од 180 квадрата.

На углу улица Опленачке, XI крајишке дивизије и Чајничке реконструисана је пешачка стаза. Са једне стране стазе постављени су ивичњаци, док је са друге стране изграђена ригола за одвод воде. Травњак је обновљен на површини од 400 квадрата.

Дупли колски ивичњаци уграђени су у Улици црвених храстова, у стамбеном насељу Церак – Виногради, како би се отклонио дугогодишњи проблем, спречило спирање воде на стазу и онемогућило паркирање несавесних возача. Такође је и травњак у целости обновљен.

ЈКП „Зеленило – Београд” ће наставити са уређењем мањих зелених површина и у наредном периоду, како би обезбедило својим суграђанима лепе, пријатне и функционалне површине у њиховом непосредном окружењу, саопштено је из овог предузећа.