четвртак, 6. новембар 2014.

Акција чишћења депонија на Звездари

На иницијативу грађана, који су у оквиру акције „Пријавите депонију” указали на лоше стање на раскрсници улица Боривоја Стефановића и Миодрага Петровића на Звездари, екипе „Зеленила” и „Градске чистоће” започеле су уређење овог простора.

– Ради се о раскрсници која је због самониклог растиња постала непрегледна за све учеснике у саобраћају, а примећено је да и несавесни појединци користе ту прилику како би од овог простора направили депонију. Радници „Зеленила” и „Чистоће” данас и сутра радиће на рашчишћавању овог простора, а према првим проценама, током данашњег дана биће очишћено више од 4.500 квадратних метара. Уредиће се више од 15 крошњи стабала, уклонити жбуње које омета прегледност раскрснице, однети више од 20 кубика грађевинског отпада и другог смећа, као и грањевина која се током времена накупила на простору око раскрснице. На терену су и градски комунални и еколошки инспектори који ће додатно обићи терен и прикупити податке од грађана о другим депонијама на територији ове општине – рекао је Дарко Главаш, директор „Беокома”.

У последња два месеца, у оквиру акције „Пријавите депонију”, од до сада 140 пријављених, радници градских комуналних предузећа очистили су 90 површина. Акције чишћења депонија наставиће се и наредних дана, а на територији општине Звездара биће уређене још три површине које су грађани пријавили „Беокому” (телефон 0800-110-011) и Секретаријату за инспекцијске послове.