петак, 7. новембар 2014.

Уклоњена још једна „дивља депонија” у насељу Медаковић 3

Град Београд организовао је још једну акцију чишћења „дивље депоније”, а овог пута радници градских комуналних служби уредили су простор у Улици браће Срнић у насељу Медаковић 3. Како је за Беоинфо рекао Дарко Главаш, директор „Беокома”, површина припада Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, али још увек није предата на одржавање нашим комуналним предузећима.

– Очишћено је од две и по до три хиљаде квадратних метара простора, где је, нажалост, био направљен велики комунални неред. Петнаест радника „Градске чистоће” и „Зеленила – Београд” однело је са ове јавне површине око петнаест кубика смећа и око тридесет кубика шибља и грања. Посао је обављен са два камиона и једним возилом за утовар – прецизирао је Главаш.

Ово уређивање је организовано у оквиру шире акције под називом „Пријавите депонију”, где је грађанима дата могућност да се обрате „Беокому”, који им у сарадњи са Секретаријатом за инспекцијске послове и Комуналном полицијом излази у сусрет. Данашњом акцијом завршава се посао у овом делу Београда и од понедељка градске екипе „селе се” у Нови Београд и Земун. Планирано је да се дневно изведу најмање по две акције уклањања нелегалних депонија и трајаће док временске прилике буду дозвољавале.

Помоћница градског секретара за инспекцијске послове Александра Радиновић позвала је грађане да се јаве и да пријаве уколико примете већу депонију на јавним површинама, након чега ће инспектори обићи локацију и проценити да ли да је ставе у план за уклањање. За грађане је отворен број телефона 0800-110-011 (бесплатан позив за фиксну телефонију) и 011/3090-007 (за мобилну телефонију). На ове бројеве може да се пријави и појава „ударних рупа” на саобраћајницама.