среда, 30. септембар 2015.

Граду Београду поклоњено уметничко дело „Аргумент”

Владану Вукосављевићу, градском секретару за културу, данас је у Старом двору свечано уручено уметничко дело „Аргумент”, уметника Веслија Чанела, које је резултат његовог шестогодишњег рада током посета Београду.

Ово дело уручио му је Самуил Петровски из „Evangelical University Students Serbia” у знак захвалности уметника на гостопримству Београда.

– Скупштина града је добила на поклон интересантну фотографију уметника Веслија Чанела, који је заљубљен у Београд и који је боравио овде више пута. Његова изложба је била у Етнографском музеју и једна од тих фотографија је управо овај поклон. Значајну помоћ у организацији изложбе пружили су удружења „Кругови уметности” и „Еванђеоско удружење студената”, у сарадњи са хуманитарном организацијом „Ево руке”, а прикупљена средства од ове изложбе ишла су деци са посебним потребама – рекао је Вукосављевић и обећао да ће фотографија бити изложена на поебном  месту и захвалио на урученом поклону.

Самуил Петровски је напоменуо да је уметник Весли Чанел 18 пута за 11 година боравио у Београду и да је одушевљен људима и лепотама Србије и Београда. Он је додао да уручен поклон представља знак захвалности за подршку коју је добио од Града Београда током организације изложбе. Он је истакао да се нада даљој сарадњи која ће највероватније бити остварена у јануару, када се планира нова изложба „Будућнот и нада”.

Ема Гоцевић, из Удружења „Кругови уметности” које је учествовало у реализацији изложбе, захвалила је Старом граду који је дао званичну подршку и Етнографском музеју.