понедељак, 12. јун 2017.

Награда „Исидора Секулић” уручена Лабуду Драгићу

Награда „Исидора Секулић” за 2016. годину свечано је уручена данас у Скупштини града књижевнику Лабуду Драгићу за роман „Кукавичја пилад”, у издању Српске књижевне задруге. Новчану награду у износу од 120.000 динара добитнику је уручила  председница градске општине Савски венац Ирена Вујовић, а повељу и плакету председник жирија Петар В. Арбутина.

Књижевну награду „Исидора Секулић” Општина Савски венац додељује од 1968. године, а Лабуд  Драгић је њен 67. добитник, пошто су првих година додељиване по две, три, а једном чак и четири награде, у жанровима у којима је писала Исидора Секулић.

Како се књижевна награда од ове године додељује у склопу манифестације „Исидорини дани”, вечерас од 20 часова у Кући краља Петра Петра Првог (Васе Пелагића 40) биће округли сто „50 година награде”. Манифестација се наставља у уторак, 13. јуна, од 20 часова, са пригодним програмом и књижевном вечери у Кући краља Петра на Сењаку. Заинтересовани посетиоци ће бити у прилици да погледају кратку пројекцију документарног филма о Исидори Секулић, а потом ће наступити хор „Краљица Марија”. Током програма читаће се одломци из дела Исидоре Секулић. Улаз је слободан.