среда, 26. фебруар 2020.

Градоначелник Радојичић: Будући изглед Савског трга целом том делу града даће потпуно другачију димензију

Радови на Савском тргу обављају се на време и ради се квалитетно, рекао је проф. др Зоран Радојичић за ТВ Прва.

– У овом тренутку ради се значајан део пројекта, а то је изградња црпне станице која је важна за канализациони систем целог овог дела града. Што се тиче рокова, постоји проблем уписаности инсталација у катастре овог, али и других делова града, што је заправо најчешћи разлог за продужење рокова изградње. У овом тренутку план је да цео пројекат буде завршен до лета и искрено се надам да ће тај рок бити испоштован – казао је Радојичић.

Говорећи о обустави саобраћаја у овом делу града, Радојичић је истакао да је Секретаријат за саобраћај најавио да ће од суботе саобраћај бити потпуно затворен.

– У овом тренутку не може да се иде од Немањине ка Карађорђевој улице, а од суботе неће функционисати део према Савској улици. Наредних месец дана биће обустављен саобраћај у овом делу града, а Секретаријат за саобраћај ће дати детаљнију информацију о томе на који начин ће суграђани градским саобраћајем моћи да стигну до жељених дестинација – казао је градоначелник.

Градоначелник је истакао да ће нови изглед Савског трга целом овом делу града дати потпуно другачију димензију.

– Овај трг већ и сада има ширину, а тек са спомеником и целокупним радовима то ће бити веома леп простор. Мислим да они који после дужег времена дођу поново у Београд, могу да виде изузетан напредак и верујем да ће Савски трг бити лепо место на којем ће се људи окупљати, те да ће суграђани бити поносни и задовољни овим тргом, као и многим другим радовима које обављамо у главном граду – казао је Радојичић.

Говорећи о могућности да се Музеј Николе Тесле премести у зграду некадашње Главне железничке станице, Радојичић је подсетио на то да су у току радови на фасади и крову овог објекта.

– Дефинитивна одлука још није донета, а на наредној седници Скупштине града пренећемо својинска права на Републику. Лично сматрам да је то сјајна идеја, јер много туриста посећује садашњи музеј и он постаје премали. Људи су веома заинтересовани и то би могла да буде још једна атракција Београда – казао је Радојичић.