недеља, 19. април 2020.

Весић: Застави Србије је место у сваком дому

У част највећег хришћанског празника – Васкрса, Град Београд је донео одлуку да у име председника Републике Србије поклони Београђанима десет хиљада српских застава како би на тај начин грађани главног града показали подршку лекарима, медицинским сестрама, фармацеутима и свима онима који се у овој ситуацији боре за животе људи, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић.

– Већина грађана ставила је заставе и данас можете да видите читаве улице на територији града где су грађани изнели српске заставе и поставили их на улазе и балконе. На тај начин показујемо да дајемо подршку нашим херојима – лекарима, медицинским сестрама, фармацеутима и другом медицинском особљу, као и полицајцима, војницима и другим херојима Београда, који су сваки дан на терену и боре се да сачувају што више људских живота. Захваљујем свим грађанима који су то урадили, јер смо тако показали да поштујемо наше хероје и да волимо своју земљу. Србија је једина земља коју имамо и борба коју воде председник, Влада и сви грађани заједно поштовањем прописаних мера представља борбу за очување људских живота и Србије – рекао је Весић на ТВ Пинк.

Он је нагласио да је данас из Београда у свет послата лепа порука и изразио наду да ће пракса истицања заставе Србије наставити да постоји и након епидемије.

– Место застави Србије је у сваком дому, јер је то застава свих нас – истакао је Горан Весић.