субота, 5. септембар 2020.

Градоначелник отворио први национални вебинар о вантелесној оплодњи

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић отворио је први национални вебинар посвећен вантелесној оплодњи.

– У Европским земљама 25 милиона људи се суочава са изазовом у жељи да формира породицу и добије потомство, а у Србији сваки шести пар. Савремена медицина учествује у решавању овог проблема и из дана у дан имамо све боља и новија решења. Вантелесна оплодња је метода стара 40 година и има за резултат преко 5 милиона рођене деце у свету. Овај проблем се решава пре свега љубављу и борбом парова, али је неопходна и помоћ заједнице – рекао је Радојичић.

Он је подсетио да је Град Беорад у претходној години иницирао финансирање четвртог покушаја вантеласне оплодње о трошку Града.

– Ову могућност су до сада имала 82 пара, а још 18 парова је у процедури. Приоритет здравствене политике Града Београда су деца, труднице и породиље, а поготово у време пандемије. Ови скупови су пре свега важни да се размене лична искуства, искуства са стручним лицима али и да друштвена заједница да свој допринос и своју помоћ. Као лекар и градоначелник, важно ми је да вам помогнем у решавању овог проблема и свака прилика да причамо или учествујем са вама у решавању истих ме радује – казао је градоначелник и пожелео успешан скуп.

Овај вебинар, под слоганом „Једна шанса за бар једну бебу” организовало је удружење Шанса за родитељство.