недеља, 29. новембар 2020.

Весић: Захваљујући цркви, насеље Гај у Барајеву добија амбуланту

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је у насељу Гај у општини Барајево радове на будућој амбуланти са одељењем опште праксе и педијатрије на земљишту Српске православне цркве. Будућа амбуланта налазиће се у оквиру Мисионарског центра Црквене општине Барајево, односно Епархије шумадијске, који је изграђен 2013. године. Овде је смештена и Предшколска установа „Полетарац”, као и Музичка школа „Даворин Јенко”.

Весић је појаснио да је и објекат амбуланте изградила црквена општина од свог новца на земљишту Српске православне цркве, те да ће га уступити на коришћење Дому здравља Барајево.

– Пример који даје свештеник Видо Милић је редак, али се надам да ће таквих примера бити више. Обданиште је изградила црква и дала нам га на коришћење, а сада се гради и амбуланта. Град Београд ће помоћи Општини Барајево да се заврши и овај објекат – нагласио је Весић.

Како је навео, свака нова амбуланта је веома значајна, нарочито сада када се издвајају посебне амбуланте за ковид.

– Ово насеље има око 5.000 становника, који сасвим сигурно имају потребу за амбулантом. Амбуланта ће растеретити Дом здравља Барајево, јер ће се овде решавати већи део здравствених проблема грађана – рекао је Весић.

У близини амбуланте биће урађен и објекат Центра за социјални рад Барајево, као и школа за децу са инвалидитетом, додао је он.

– Улажемо много у ово насеље, у оно што је овом становништву потребно, како би и ови људи имали једнаке услове живота као и други грађани Београда – закључио је Весић.

Протојереј ставрофор Видо Милић нагласио је да је улога цркве да доприноси здравијим и бољим условима живота грађана.

– Захваљујући Граду Београду и локалној самоуправи наставићемо радове и надамо се да ћемо их у најскорије време привести крају. На тај начин обезбедићемо квалитетнију здравствену заштиту становника овог дела града – рекао је протојереј ставрофор Видо Милић.