недеља, 11. април 2021.

Весић: Отварање тржних центара уз поштовање свих епидемиолошких мера

Како је одлучено на седници Кризног штаба, која је одржана у петак, Град Београд очекује да се од сутра ујутро поново отворе тржни центри, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

– То значи да ће после неколико недеља тржни центри поново почети да раде, али наравно, уз поштовање свих епидемиолошких мера. То подразумева ношење маски, контролисање колико људи може бити у свакој радњи и упозорења о безбедности од стране обезбеђења у тржним центрима. За сада неће бити отворени угоститељски објекти у тржним центрима, изузев ако имају баште које јесу у тржном центру а суштински се налазе на улици, ван тржног центра. Тржни центри радиће до 22 сата, управо због тога да превелики број људи не би био на једном месту и како би посетиоци могли да се распореде током читавог дана и обаве неопходну куповину – казао је Весић.

Он је позвао све грађане Београда да у тржним центрима поштују све епидемиолошке мере.

– Ако се будемо придржавали свих мера и наставимо са вакцинацијом, у зависности од епидемиолошке ситуације доћи ћемо у ситуацију да се отворе и затворени делови угоститељских објеката. То је нешто на чему је Град Београд инсистирао, јер сматрамо да је увек неопходно наћи меру између рада привреде и заштите јавног здравља. Захваљујући сјајној вакцинацији у Београду, већ пет дана имамо мање од хиљаду заражених дневно, чиме показујемо да брже можемо да се вратимо нормалном животу. Што се брже будемо вакцинисали брже ћемо почети да живимо нормално, а сви ови кораци представљају пут ка нормализацији живота. Потпуна нормализација зависи само од једне чињенице, колико се наших суграђанки и суграђана вакцинисало – поручио је Весић.