субота, 17. април 2021.

Весић: Отворене тендерске понуде за изградњу водовода за насеља Гроцка и Врчин

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су отворене тендерске понуде за изградњу водовода за насеља Гроцка и Врчин. 

– На јучерашњем отварању понуда на тендеру за изградњу водовода за Гроцку и Врчин најповољнију понуду дала је група привредних субјеката предвођена предузећем МПП Јединство АД Севојно са понуђеном ценом од 1,14 милијарди динара – прецизирао је Весић. 

Он је истакао да ће, по доношењу одлуке и потписивању уговора, почети припреме за извођење радова које ће трајати девет месеци, а завршетак цевовода очекује се у пролеће следеће године.
 
– Предвиђена је изградња цевовода који се са регионалног водовода Макиш–Младеновац гранају ка Врчину и Гроцкој. Везни цевовод за Гроцку је дугачак око 15 километара и за Врчин око три километра. Дуж трасе цевовода биће изграђено шест резервоара и три црпне станице. Овим пројектом биће обухваћен и водовод за насеље Бегаљица дужине око осам километара са два резервоара – најавио је заменик градоначелника. 
 
Такође, у току је и израда техничке документације за део регионалног водовода Макиш–Младеновац у оквиру сектора VI, у дужини од шест километара, указао је Весић. 

– Уговором су обухваћени и одвојци за Умчаре и Пударце, дужине 18 километара са три резервоара, две црпне станице и једном прекидном комором. Овај цевовод ће проћи кроз насеље Дражањ и доћи до прекидне коморе у Камендолу. Тендер за изградњу овог водовода биће расписан 15. јуна. Рок за извођење биће 18 месеци, а завршетак радова и пуштање у функцију очекује се у пролеће 2023. године – најавио је Весић.