недеља, 16. мај 2021.

Бесплатна помоћ родитељима 24/7: Саветовалиште „ХалоБеба” по „Смарт сити” концепту

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић јутрос је за ТВ Пинк приликом своје посете Саветовалишту „ХалоБеба” најавио двомилионити позив овом центру. Саветовалиште „ХалоБеба” се налази у оквиру Градског завода за јавно здравље за помоћ и подршку трудницама, породицама са новорођеним бебама и малом децом.

Градоначелник Београда је овом приликом истакао да овај кол-центар ради 24 сата дневно већ двадесет година.

– Јуче, 15. маја, прославили смо и Међународни дан породице. Данас сам обишао ово саветовалиште, где сам са вредним оператерима и медицинским особљем који неуморно раде сваког дана, разговарао о најчешћим питањима које овај центар добија, а тичу се свега што би новопечене родитеље могло да интересује у вези са негом и подизањем детета, дечјим болестима, вакцинацијом. Сада су посебно актуелна питања која се односе на вакцинацију, да ли жене које доје децу могу да се вакцинишу, како да се деца и породиље најефикасније заштите у овом периоду пандемије вируса корона – изјавио је градоначелник Радојичић.

Он је истакао да овај центар на више начина помаже родитељима.

– Постоји могућност да родитељи и старатељи и преко имејла пошаљу своја питања или преко нове апликације на андроид мобилном телефону. То су све могућности за које се Град Београд стратешки опредељује у оквиру „Смарт сити” концепта, чијом реализацијом помажемо да комуникација корисника, односно наших суграђана и ове службе буде што ефикаснија и на чијој важности увек инсистирамо. Паметан град је увек онај град који лако понуди решење за проблеме својих суграђана. Важно је да родитељи имају тачне и правовремене информације, како би на прави начин одгајали своју децу – казао је градоначелник Радојичић.

Осврћући се на рад „паметних технологија”, он је исказао задовољство јер је развијена платформа као што је „ХалоБеба”.

– Град Београд ће наставити да ослушкује потребе и захтеве родитеља, да унапређује постојеће и развија нове, брзе и „паметне” услуге. Посебно у овим изазовним временима када је подршка родитељима још потребнија – навео је градоначелник Радојичић и додао да Град Београд за „ХалоБеба” центар годишње издваја десет милиона динара.