понедељак, 17. мај 2021.

Уређује се шеталиште „Лазаро Карденас” у Блоку 44

Настављени су радови на реконструкцији шеталишта „Лазаро Карденас” у Новом Београду, дужине око четири и по километра, које повезује блокове 45, 44 и 70, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк. 

– Реконструкцију овог шеталишта предложио је 2019. године председник Републике Србије Александар Вучић, а Влада је издвојила триста милиона динара. Остатак новца, више од триста милиона динара, обезбедио је Град Београд, тако да грађани који живе у блоковима 44, 45 и 70 треба да знају да реконструкцију ради Град Београд уз помоћ Владе Србије и да нико други не учествује у овом пројекту – рекао је Весић.

У околини шеталишта, које се издваја својом лепотом, живи око 35, можда и 40 хиљада људи, прецизирао је Весић.

– Завршили смо комплетно шеталиште у Блоку 45, где се сада налази шест нових дечјих игралишта, саобраћајни полигон, нови терени, две теретане на отвореном. На овом простору је засађено 235 нових стабала, а постављене су и 152 нове клупе – рекао је Весић. 

Он је додао да се сада обављају радови на шеталишту у Блоку 44. 

– Радимо ново дечје игралиште, реконструисаћемо четири постојећа, урадићемо теретану на отвореном, саобраћајни полигон, санираћемо кошаркашки терен, као и терен за боћање, а засадићемо и нова 53 стабла. Укупна вредност радова је око 150 милиона динара и до 15. децембра очекујемо да радови буду завршени – објаснио је заменик градоначелника Београда.

Истовремено, додао је он, припрема се и пројекат за Блок 70, где би требало да радови крену на пролеће. 

– То значи да ћемо током 2022. радити и део у Блоку 70, након чега ће читаво шеталиште „Лазаро Карденас” бити завршено. Предности након реконструкције ће бити бољи животни стандард и већа цена станова. Све што је тамо урађено спровело је Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” – закључио је Весић.