понедељак, 17. мај 2021.

Венац града на споменик војводи Радомиру Путнику

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је данас, поводом обележавања 104 године од смрти истакнутог српског војсковође, венац на споменик војводи Радомиру Путнику на Новом гробљу. Венце су положили и државни секретар Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Миодраг Капор и делегација Министарства одбране и Војске Србије.

Младеновић је истакао да се никада не смеју заборавити јунаци и хероји који су допринели да данас Србија буде независна и самостална држава.

– Војвода Радомир Путник је један од оних који је изнео терет великог страдања, али и победе у Првом светском рату. Његова улога у припремању српске војске и за балканске ратове и за Први светски рат је огромна. Он је тај који је реформом војске и њеним припремањем за ослободилачке ратове учинио да се српска војска подигне као феникс из пепела и донесе ослобођење јужнословенских народа после Првог светског рата. Велика слава и хвала војводи Радомиру Путнику, који је пример великог патриоте, родољуба, истинског хероја и правог српског војника – казао је Андреја Младеновић.

Венце су положили и представници Савеза удружења потомака ратника Србије 1912–1920, као и грађани који негују сећања на балканске ратове и Први светски рат.