понедељак, 17. мај 2021.

Трка за рекреативце на Кошутњаку овог викенда

Најзабавније трке са препрекама у Србији „Kошутњак челенџ рејс 2021” и „Koшутњак челенџ рејс јуниор 2021” биће одржане у недељу, 23. маја, у организацији Савеза за рекреацију и фитнес Београда, те уз подршку Секретаријата за спорт и омладину.

Трка је инспирисана концептом трка које се одржавају у Великој Британији и промовишу вредности другарства, мотивације и забаве. Аматерског је карактера и намењена је свим рекреативцима који желе да доживе трчање на другачији начин.

Старт трке је заказан за 12 часова, а током трке најиздржљивији учесници имаће прилику да остваре несвакидашњи подухват. То ће бити шест километара крос-трке са шест препрека. Препреке које су организатори припремили неће бити откривене до почетка трке.

Стартни пакет садржи торбицу, мајицу, стартни број, медаљу, окрепу током трке и пиће након трке.

Најбрже тркаче у мушкој и женској категорији на обе трке очекују вредне награде, а партнери трке и Савеза припремили су награде и за прва три места на дечјим тркама у свим категоријама.

За учешће у трци је потребно попунити формулар на линку https://runtrace.net/#kosutnjak2021.

Пријаве су могуће до 19. маја, а детаљна обавештења о преузимању стартних пакета и детаљима трке сваки пријављени учесник добиће на имејл који остави приликом пријаве.

Овом приликом, Национални грански савез за рекреацију и фитнес Србије подржао је трку у виду поклон-котизација за две предстојеће трке свим учесницима трке на Кошутњаку.

Реализацијом ове трке желимо да подстакнемо наше суграђане на активни живот и рекреацију, уз дружење и развијање духа заједништва, те да промовишемо лепоте нашег Београда, саопштено је из Секретаријата за спорт и омладину.