четвртак, 10. јун 2021.

Сузбијање одраслих форми комараца уређајима са земље

Радници Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” данас ће спровести мере контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда, саопштавају из ЈКП „Градск чистоћа”. 

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље од 20.30 до 24 часа обухватиће локације: Раковица село, Ново гробље, Гроцку уз Дунав, Брестовик – Дунавски венац 71, Ритопек, Винчу уз Дунав, СЦ „Сурчин”, насеље Соко Салаш (дорада терена)  Барајево – Шиљаковац, Барајево – Вранић, Барајево – Велики Борак, Барајево – Губеревац (нови терен).

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман одраслих форми комараца. Користиће се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Гарађанима се упућује апел да екипама омогуће несметан рад, као и да пчелари предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.