уторак, 10. мај 2022.

Никодијевић: Идеалан сценарио, цео свет гледаће спектакл у Београду

Када смо добили назнаке да би Београд могао да буде домаћин Фајнал фора Евролиге надали смо се овом сценарију. Полуфинала Барселона – Реал Мадрид и Ефес – Олимпијакос гарантују спектакл и фантастичну слику из Београда видеће цео свет, изјавио је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић.

– Гледајући костур такмичења, у тренутку када се Берлин повукао због ковид мера, надали смо се управо овом сценарију и све је испало како треба. Пре свега Ел Класико, у било ком спорту да играју Реал и Барселона, у било ком месту, то гледа читав свет и тензија је свуда, не само у Шпанији. У другом полуфиналу гледаћемо Ефес, актуелног првака Европе и Олимпијакос, који ће играти у специфичној атмосфери с обзиром на број грчких навијача који долазе и односе навијача Олимпијакоса и Црвене звезде – рекао је Никодијевић Танјугу девет дана уочи Фајнал фора.

Како је рекао, полуфинала ће бити спектакуларна, а онда очекујемо још већи спектакл у финалу.

– Видећемо, ако ћемо поштено, Барселона је најбоље одиграла лигашки део, имамо Реал, па Ефес, који зна како се осваја трофеј, срце каже Олимпијакос. Сви се радујемо тим мечевима – рекао је Никодијевић.

Никодијевић је додао да Евролига после одустајања Берлина није имала дилему да домаћинство додели Београду, други пут у последње четири године.

– Само је Београд био спреман да у тако кратком року организује тако велики догађај, пре свега јер имамо изузетне појединце, велике професионалце који знају како се организују највећи спортски догађаји. Ми смо у последњих 20 година организовали безброј великих такмичења у разним спортовима и увек је све било врхунски – објаснио је Никодијевић.

Он је додао да су у току последње припреме, пре свега техничке, када су у питању строги стандарди ТВ преноса јер ће слика из Београда ићи у цео свет.

– Очекујемо велики број гостију, највише Грка, али и навијача Ефеса, Реала, Барселоне, више од 16.000 људи. Све карте су распродате, али доћи ће и велики број људи без карата, надајући се да ће овде набавити карте. Међутим, пошто неће моћи сви да набаве карте, направићемо фан зону на Савском тргу, за неколико хиљада људи, са различитим садржајем, активацијама за најмлађе. Биће то прави спортски спектакл, неколико дана ће се осећати права спортска грозница у Београду – истиче Никодијевић.

Он је нагласио да су економија и зарада веома важан фактор у организацији Фајнал фора.

– Зарада ће сигурно бити велика, радујемо се што ћемо поново напунити београдске хотеле, што ће бити пуни ресторани, клубови, што ће људи који дођу моћи да виде сву понуду Београда. Пре свега мислим на музеје и галерије, а видим да су сви већ сада задовољни – закључио је Никодијевић.
 
У првом полуфиналу од 19 сати састају се Олимпијакос – Ефес, а од 21 сат играју Реал Мадрид – Барселона.

Финале је на програму 21. маја од 19 сати.