среда, 11. мај 2022.

Весић најавио изградњу нове фабрике „Смокија” у Београду

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас потписивању уговора о продужетку сарадње „Арене” и „Атлантик Штарка” и том приликом најавио нову инвестицију „Атлантик групе” у Београду – фабрику „Смокија”. Уговор су потписали Горан Грбовић, директор „Арене”, и Невен Вранковић, потпредседник „Атлантик групе” за корпоративне активности, а догађају су присуствовали Емил Тедески, председник Управе „Атлантик групе”, Зоран Даљевић, директор представништва „Атлантик групе” за Србију, и Марко Њавро, генерални директор „Атлантик Штарка”.

Весић је том приликом захвалио компанији јер ниједног часа није прекидала сарадњу са „Ареном”, чак и када је овај објекат био у ковид систему. Због тога, данас није било никакве дилеме да се потпише продужетак сарадње, оценио је Весић. 

– Компанија је увек уз „Арену”, чак и када је то било тешко, тако да је Београду поуздан и добар партнер и захвални смо им на томе што улажу у нашу земљу. Надам се да ће улагати још више. Нарочито желим да се захвалим и на томе што граде нову фабрику у Београду и то ће бити фабрика „Смокија”. Реч је о српском бренду, а захваљујући „Атлантик групи”, која је моћна регионална компанија, Смоки је и балкански и регионални бренд. Ми ћемо иза њих стати, као што стајемо иза сваког инвеститора јер желимо да им помогнемо да што пре реализују своје инвестиције – рекао је Весић. 

Заменик градоначелника је указао и на повезаност два народа, истичући да треба и надаље да сарађујемо и да правимо додатну вредност. 

– Продужетком сарадње са „Ареном” и изградњом нове фабрике компанија показује да остаје привржена Београду, што је за нас најважније – казао је Весић. 

Емил Тедески је истакао да је потпис уговора веома важан и подсетио да је „Штарк” изворно српски бренд, а да је од 2010. у власништву „Атлантик групе”.

– Данас се „Штаркови” производи извозе у 40 земаља света, а „Смоки” ће добити и нову фабрику у Улици Пеке Дапчевића. „Штарк” је бренд који се јако добро развија и шири на немачко, аустријско и швајцарско тржиште и верујем да ћемо уз овакву подршку Града Београда и Републике Србије завршити ову ургентну инвестицију. Закључно са 2025. годином, од 2020. године укупне капиталне инвестиције наше компаније износиће више од 80 милиона евра, а до данас смо инвестирали већ пола те суме. Наше везивање за најзначајнији спортски и забавни објекат, „Штарк арену” није случајно јер се најзначајнији спортски догађаји дешавају управо у тој арени. За време ковида она је имала другу намену, пре свега за очување здравља људи, а и нама је то на првом месту јер смо највећи корпоративни донатор са више од пет милиона евра. Донирали смо и у земљама регије и на то смо поносни јер смо и у доба ковида осигурали пуну запосленост и исплатили највећу дивиденду деоничарима. Ми подржавамо локалну заједницу и један део профита враћамо заједници, што је добра порука и другима, да буду друштвено одговорни. Верујем у сарадњу, исте културне и људске вредности, мир и уважавање различитости јер имамо заједничку будућност и кроз бизнис, спорт, културу, забаву, хуманитарни рад можемо рећи да смо амбасадори мира и стварања перспектива будућим генерацијама – рекао је Тедески.