субота, 14. мај 2022.

Весић: Настављамо са улагањима у Обреновац

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас Обреновац својом покретном канцеларијом, где је у излетишту Забран присуствовао почетку изградње зип-лајна у оквиру дечјег забавног парка.

Догађају је присуствовао председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, директор Туристичке организације Миодраг Поповић и бројни грађани с децом.

Весић је истакао да је досад у Авантура парк „Забран” уложено око 150.000 евра.

–  Развојем овог парка и улагањем у инфраструктуру Обреноваца, желимо да њени грађани имају истински осећај да живе у метрополи – истакао је Весић. 

Он је за септембар најавио почетак изградње аква парка. 

– Обреновац је добио свој први ритејл центар. Такође, добиће и пијацу у наредном периоду. Биће повезан са Сурчином БГ возом, који ће саобраћати од будућег Националног стадиона и Аеродрома „Никола Тесла” до овог насеља – најавио је Весић. 

Недавно је, према његовим речима, отворен вртић у Белом пољу, а тренутно се изводе радови на изградњи обданишта у Баричу. 

– Обреновац је добио и нову библиотеку. Изводе се радови да Конак постане Завичајни музеј овог места, док ће простор код Старог млина бити преуређен у простор за културу – нагласио је заменик градоначелника. 

Подсетио је да се у Обреновцу увелико гради канализација и фабрика за прераду отпадних вода, кроз пројекат „Чиста Србија”. 

– Ускоро ниједна кућа у овој општини неће бити без воде. Више нема школе у Обреновцу која нема спортску салу, а све са циљем да подигнемо квалитет живота људи у овом крају престонице. Данас је ово место где људи желе да се доселе, а не да се одселе и то јесте суштина сваке политике – закључио је Весић. 

Чучковић истакао да ће изградња зип-лајна бити готова за две седмице, када ће бити комплетирана прича са Авантура парком „Забран”. Он је истакао да ће та понуда бити бесплатна за све грађане. 

Најавио је за наредни период реконструкцију хотела, изградњу атлетског стадиона, те изградњу помоћних терена са вештачком травом око стадиона Радничког. 

– Изградњом аква парка и улагањем у излетиште Забран, мештани и гости Обреновца добиће услугу какву и заслужују. Конкурисали смо преко Зелене агенде Европске уније да се у излетишту Забран омогуће алтернативни видови превоза, а без моторних возила. Циљ је да пројекат спроведемо у наредних пет година, како бисмо трајно заштитили нашу зелену оазу, уз већ изграђену трим-стазу – нагласио је Чучковић. 

Поповић је рекао да је улагање у Авантура парк и излетиште Забран наставак дугогодишње сарадње Града Београда, ТОБ-а и Општине Обреновац. 

– Важно је да развијамо туристичке дестинације кроз зелене оазе по рубним деловима Београда – навео је Поповић. 

Он је истакао да је у Београду од јануара до марта ове године забележено више од пола милиона ноћења, што је, како је прецизирао, бољи резултат него рекордне 2019. године.

Прва фаза изградње Авантура парка отпочета је 2020. године, у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине, истакао је директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине Светозар Андрић. 

– У две фазе радова уложено је око 7,5 милиона динара. Сада у сарадњи са Општином радимо велики зип-лајн, чија је вредност око 10 милиона динара – закључио је Андрић.