петак, 17. јун 2022.

Весић: Бољи превоз за Радиофар

На захтев грађана насеља Радиофар, од понедељка, 20. јуна, појачане ће бити линије градског превоза према овом насељу, рекао је гостујући у јутарњем програму Студија Б заменик градоначелника Београда Горан Весић.

– Насеље Радиофар је повезано са Новим Београдом линијом 613 (Нови Београд /Павиљони/ – насеље Радиофар) на којој саобраћа тренутно једно минибус возило радним даном и суботом на сваких 90 минута. Први полазак је у 5.30, а последњи у 19.10 часова, док недељом нема превоза. Грађани су ми писали неколико пута, тако да је Секретаријат за јавни превоз извршио анализу рада линије 613 и утврдио да су грађани били у праву – рекао је Весић.

Он је рекао да је данас потписао решење на основу кога ће од понедељка, 20. јуна, бити уведено још једно додатно минибус возило на линији 613.

– Минибус возило ће саобраћати на 45 минута уместо досадашњих 90 минута, радним данима и суботом. Поласци ће бити уведени и недељом, на 90 минута, будући да на тој линији тренутно нема полазака недељом – објаснио је Весић.

Он је додао да ће бити продужено радно време линије 613, тако да ће први полазак бити у 5.30, а последњи у 21.25 часова.

– Срећан сам зато што сам решио овај проблем заједно са грађанима. Ово је пример како заједно можемо да наш Београд учинимо бољим местом за живот свих људи – поручио је Весић.