четвртак, 4. август 2022.

Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

ЈКП „Градска чистоћа”, поред традиционалне акције бесплатног одношења кабастог отпада сваког првог викенда у месецу, нуди и услугу одношења електронског отпада. То значи да сада, уз непотребни кабасти отпад, Београђани имају могућност да бесплатно одложе и електронски отпад у који спадају стари телевизори, рачунари, фрижидери, шпорети, кухињски и остали кућни апарати.

Суграђани могу да оставе непотребни кабасти и електронски отпад током викенда, 6. и 7. августа, поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће” у потпуности бесплатно уклонити.

Они који располажу већим количинама отпада треба да се јаве „Градској чистоћи” на бесплатан број телефона 0800-000-807, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити.

ЈКП „Градска чистоћа” апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу, када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог и електронског отпада бесплатно је само за грађане Беoграда.

Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати, саопштили су из Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”.

Подсећамо суграђане да грађевински отпад, попут шута, не спада у кабасти отпад. Одношење шута и осталог грађевинског отпада је услуга која се наплаћује у складу са ценовником ванредних услуга „Чистоће”. За сва физичка лица су обезбеђени бесплатни џакови за одлагање шута које грађани могу преузети на погону „Градске чистоће” у општини у којој живе.

Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће” доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.