субота, 13. август 2022.

Никола Никодијевић заказао седницу Скупштине Града Београда за 18. август

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за четвртак, 18. август, трећу седницу градске скупштине која ће се одржати у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића 6, с почетком у 10 часова.

На дневном реду је Предлог одлуке о начину и поступку доделе стамбене подршке ратним војним инвалидима и породицама палих бораца стицањем својине на стану изграђеном средствима донације Владе Јапана, као и Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга. Пред одборницима ће се наћи и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији Београда, као и предлози решења о давању сагласности на неколико коначних нацрта анекса уговора о јавно-приватном партнерству у обављању комуналне делатности градског, приградског и локалног превоза путника на територији Београда.  

Скупштина Града Београда ће одлучивати и о измени Решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Београда, те о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Статута Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” и промени оснивачког акта Установе социјалне заштите „Прихватилиште за одрасла и стара лица”.

Пред одборницима ће се такође наћи три извештаја, и то: Извештај о стању безбедности саобраћаја на територији града Београда за 2021. годину, Извештај о реализацији локалног плана управљања отпадом Града Београда 2021–2030, за 2021. годину, те Извештај о раду Градског правобранилаштва Града Београда, такође за 2021. годину.

У скраћеном поступку седнице наћи ће се предлози решења о разрешењу и именовању в.д. директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, као и предлози решења о разрешењу и именовању чланова управних и надзорних одбора и чланова школских одбора.  

Трећа седница Скупштине Гграда Београда биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести ковид-19 које је препоручио Градски завод за јавно здравље.