среда, 30. новембар 2022.

Град Београд наставља да помаже расељенима са Косова и Метохије

Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић обишла је петочлану породицу Мемаровић, интерно расељену из места Исток, Аутономна Покрајина Косово и Метохија.

Радоје Мемаровић са супругом је био корисник неформалног колективног центра ,,Поморавље”, након чега је купио плац и започео изградњу сопственог стамбеног објекта.

Он је добио помоћ у виду пакета грађевинског материјала и столарије у укупном износу од 500.000 динара (цемент, креч, хидроизлоација, термоизолација, собна врата итд) које је уградио и оспособио га за становање своје породице.

– Управо оваквим пројектима, путем наведеног збрињавања, показује се да Град води рачуна о својим најугроженијим категоријама становништва. Посебно сам срећна када видим да наше мало некоме пуно значи, те што смо заједничким снагама успели да оспособимо овај објекат – изјавила је секретарка Чамагић.

Град Београд, Секретаријат за социјалну заштиту је само у току 2022. године збринуо 11 породица интерно расељених лица путем откупа сеоских кућа са окућницом, односно одговарајуће непокретности, као и путем доделе помоћи у виду пакета грађевинског материјала. Вредност наведених пројеката је 12.000.000,00 динара.

Радоје Мемаровић је захвалио на посети градској секретарки и исказао велику захвалност на материјалу који је добио од Града.
Такође, успешно су спроведене две јавне набавке грађевинског материјала и столарије, а на овај начин још 70 породица избеглица и интерно расељених лица решило је стамбено питање.

У циљу унапређења положаја и квалитета живота грађана града Београда, Секретаријат за социјалну заштиту ће наставити да путем расписивања јавних позива остварује интензивну сарадњу са цивилним сектором и осталим државним органима, а све ради стамбеног збрињавања породица интерно расељених лица и избеглица.