Тржни центар "Центротекстил"

 

На Новом Београду је 24. фебруара отворен Тржни центар "Центротекстил" у коме су смештени локали власника некадашњих тезги испред "Југоцентра". Центар површине 2.600 квадратних метара има 140 пунктова од којих су пет кафићи и продавнице воћа и поврћа. Локали су у просеку од 7,5 до 8,5 квадратних метара, али има и продавница површине 20 квадрата. Продавци сада раде у далеко хуманијим условима - имају струју и воду, грејање, клима уређаје и тоалет. Од издавања свог простора "Центротекстил" ће месечно добијати 15.000 евра, а према договору новобеоградске управе и издавача пословног простора, биће запослено и 50 радника овог предузећа.

- Преуређење "Центротекстила" треба да послужи као узор свим другим општинама - рекао је Ненад Богдановић, председник Извршног одбора Скупштине града Београда.
- Ми смо свакој општини рекли да је улична продаја њихов проблем и да они треба сами да одлуче како ће да га реше, а на нама је да им у реализацији решења помогнемо.

"Зеленило - Београд" и друга комунална предузећа одмах ће почети са уређивањем простора који је ослобођен уклањањем тезги испред "Југоцентра".

- Отварањем Тржног центра решен је двоипогодишњи акутни проблем општине, али и обезбеђен посао за 400 до 500 људи - рекао је Жељко Ожеговић, председник СО Нови Београд. - Тако смо помирили и жељу грађана да се напокон склоне тезге испред "Југоцентра" и да се овај простор поново преуреди у шеталиште.