СЕДНИЦA СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за понедељак, 30. августа, у 10 часова, у сали 1 ЈП “САВА ЦЕНТАР”, улаз из Улице Милентија Поповића 9,   

31. СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

На дневном реду је, између осталог, Предлог закључка о исправци Oдлуке о завршном рачуну Града Београда за 2020. годину, Предлог одлуке о допуни Одлуке о сталним манифестацијама у области културе од значаја за град Београд и Извештај о напретку спровођења Програма заштите животне средине за период од 2016. до 2020. године.
Oдборници ће одлучивати о Предлогу одлуке о додели назива улице на територији општине Вождовац (Улица Љубана Једнака), Предлог одлуке о додели назива сквера на територији општине Врачар – сквер Милене и Гаге, Предлог одлуке о додели назива парка на територији општине врачар – парк Мике Оклопа, Предлог одлуке о додели назива пролаза на територији општине Земун – пролаз (степениште) Миодрага Дабижића, Предлог одлуке о подизању споменика „Аласки крст”, подизању споменика Душану Радовићу, измени Одлуке о подизању споменика научнику и проналазачу Михајлу Пупину, подизању споменика погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима у ратовима од 1991. до 1999. године.
Пред одборницима је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о такси превозу, Предлог одлуке о јавном превозу путника у линијској пловидби на територији града, Предлог стратегије развоја јавног линијског превоза путника на територији града Београда за период до 2033. године.

Седница Скупштине Града Београда биће одржана уз поштовање препорука Градског завода за јавно здравље Београд о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести.
    
Напомена: неопходно је да новинари и сниматељи имају важеће новинарске легитимације.

Комплетан дневни ред седнице Скупштине града можете погледати на сајту Града Београда, на страници

https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1786101-sednica-skupstine-grada-zakazana-za-ponedeljak-30-avgust_2/