субота, 30. март 2019.

Измене у саобраћају од 1. априла због друге фазе радова на Тргу републике

Друга фаза радова на Трку републике почиње у понедељак, 1. априла. Ови радови ће проузроковати велике измене у саобраћају у овом делу града, а кључна измена је та што Коларчева улица више неће бити у функцији ни јавног превоза ни путничког саобраћаја, изјавио је за ТВ „Прва” помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

Он је је посебно скренуо пажњу суграђанима да Коларчеву улицу више неће моћи да користе, као и да ће неколико линија имати скраћене трасе. 

– Тролејбуске линије 21, 22 и 29 ће бити скраћене до Славије. Излазно стајалиште ће бити на Тргу Славија, између Београдске и Макензијеве улице, а улазно стајалиште ће се налазити између Улице краља Милана и Немањине. Линије 19, 28 и 41 ће бити укинуте, линија 40 појачана, а новина ће бити увођење једног „шатл” аутобуса од Славије до Палате „Албанија”, са називом 22А. Линије 31 и 27 ће окретати код  Палате „Албанија”, док ће линије које су до сада стајале на Тргу републике, као што су 24, 26, 37 и 44, скретати на овом терминусу и одатле улазити у Дечанску улицу и настављати својом трасом – истакао је Младеновић.

Он је апеловао на возаче да поштују обавештења која ће ићи од надлежних служби и прецизирао да више неће моћи да се скрене из Призренске улице у Коларчеву улицу, па се тако очекује да ће Теразијски тунел бити оптерећенији. Очекује се да ће веће оптерећење имати и потез из Улице деспота Стефана Лазаравића и скретање у Дечанску улицу.

– Све ове измене ће бити на снази док траје реконструкција Трга републике. Ми имамо по плану 420 дана, почели смо са радовима у августу прошле године и крећемо се у пројектно задатим роковима. Треба очекивати да се радови заврше до децембра, мада ћемо се трудити да то буде и раније – истакао је Младеновић.

Он је нагласио да нас после завршетка радова очекује поптуно нов изглед Трга републике, који ће бити модеран и леп трг са великим простором за пешаке и новом јавном расветом. Уједно је упутио извињење грађанима због измена у саобраћају, које су неминовне док трају радови.